MS Legal
• Ondernemingsrecht;
• Arbeidsrecht;
• Consumentenrecht;
• Huurrecht.
Consumentenrecht voor ondernemers
Verkoopt u producten aan consumenten? Dan is het handig om uw algemene voorwaarden goed te controleren. In welke gevallen neemt u producten terug? Hoe worden klachten opgelost? Wat te doen met een geplaatste order die last-minute wordt geannuleerd? Hoe is het geregeld met eventuele aansprakelijkheid? U kunt er voor kiezen om uw algemene voorwaarden door ons op te laten stellen of om uw huidige algemene voorwaarden door ons na te laten kijken. Natuurlijk kunt u ook met andere vragen op het gebied van consumentenrecht bij ons terecht.
Arbeidsrecht voor ondernemers
Personeel is broodnodig in een goed draaiende onderneming. Zolang het goed gaat, is er niks aan de hand. Maar soms gaat het ook goed mis. De basis van goed personeelsbeleid is een goede arbeidsovereenkomst. In die overeenkomst regelt u allerlei zaken. Wat is de duur van de arbeidsovereenkomst? Wat verdient uw medewerker? Maar ook, is er een CAO van toepassing? En wat regelt die CAO dan? Om later discussies te voorkomen, kunt u het beste een goede arbeidsovereenkomst op laten stellen. Dan is het voor iedereen duidelijk wat er moet gebeuren als het een keer misgaat. In welke gevallen mag u bijvoorbeeld op staande voet ontslaan? Mag u uw medewerker voor bepaalde tijd schorsen? Uw medewerker heeft zich ziek gemeld, maar is in werkelijkheid op vakantie. Wat te doen? Of uw medewerker heeft bewust schade veroorzaakt. Mag u die schade verhalen op uw medewerker? Voor al deze vragen en veel meer kunt u bij ons terecht.
Ondernemingsrecht voor ondernemers
Als ondernemer bent u graag goed ingedekt. Het is dan wel belangrijk dat u uw zaken ook op papier goed hebt geregeld. Een voorbeeld hiervan is het samenwerkingsovereenkomst. Dit is van cruciaal belang als u besluit om samen met een ander persoon of bedrijf een onderneming op te zetten. Hebt u er bijvoorbeeld over nagedacht hoe de verantwoordelijkheden in het bedrijf zijn verdeeld? En wat er gebeurt als u niet meer verder wilt gaan met uw compagnon? Het is verstandig om deze zaken te regelen zodat de gevolgen bij voorbaat bekend zijn bij beide partijen.
Huurrecht voor ondernemers
Als ondernemer kunt u er voor kiezen een pand te kopen. Maar u kunt ook gaan huren. Wanneer u een pand gaat huren, komt daar veel bij kijken. U kunt bij ons terecht voor advies op het gebied van huurrecht. Ook als u verhuurt aan derden, kunnen wij u adviseren zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan met uw huurder. Een ander aandachtspunt is de indeplaatsstelling. Wat te doen als u niet langer wilt huren, maar de verhuurder houdt u alsnog aan uw betalingsverplichting? Samen met u zoeken wij naar een gepaste oplossing zodat u zorgeloos verder kunt gaan met uw onderneming.